Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Σάκης Ρουβάς - 15 χρόνια στην κορυφή!!!

Πριν σας αφήσω να απολαύσετε τον μεγαλύτερο Έλληνα Star των τελευταίων 15 ετών ας κάνουμε μία σύντομη αναφορά στην πορεία του. Γεννήθηκε στην Κέρκυρα και από μικρός ασχολήθηκε με τη μουσική και το στίβο , συγκεκριμένα μέχρι τα 18 του έκανε άλμα επίκοντώ. Οι συμμαθητές του σίγουρα θυμούνται το αξέχαστο πάρτυ αποφοίτησης, όπου ο Σάκης ήταν αναμφίβολα ο star του show, αφού τραγούδησε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Elvis και των Beatles.

Αυτός που τον ανακάλυψε ήταν ο Δάκης, ο οποίος τον έφερε στην Αθήνα όπου έκανε την πρώτη επαγγελματική του εμφάνιση, το 1991 στο Show Center. Πρώτη του μεγάλη επιτυχία το "Πάρτα" με το οποίο κέρδισε το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Από τότε, τα πράγματα εξελίσσονται γρήγορα για τον νεαρό performer. Το πρώτο του solo album, με τίτλο "Σάκης Ρουβάς" κυκλοφορεί μία μέρα μετά το φεστιβάλ και η νεολαία από όλη την Ελλάδα δείχνει την αγάπη της για τον Σάκη Ρουβά, χαρίζοντας στον δίσκο του τρομερή επιτυχία και κάνοντας τον Νο. 1!

Για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές μονοπωλεί τα Ελληνικά Μουσικά Βραβεία Ποπ Κορν, κερδίζοντας το βραβείο για καλύτερο Νέο Καλλιτέχνη, Καλύτερο Τραγούδι, Καλύτερη Σκηνική Παρουσία, και πολλά άλλα. Ο καλλιτέχνης με την καλύτερη σκηνική παρουσία συνεργάζεται με μερικά από τα πιο μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως τον Τόλη Βοσκόπουλο, την Αννα Βίσση και την Καίτη Γαρμπή.

Στις 19 Μαϊου 1997, ο Σάκης κάνει ένα βήμα προς την Ειρήνη και την Συμφιλίωση καθώς εμφανίζεται μαζί με τον Τούρκο pop star, Burat Kud σε μια 'δι-εθνική' συναυλία στην πράσινη γραμμή, στην Κύπρο.

Στη Eurovision 2004, στις 18 Μαΐου, που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη, κερδίζει τυπικά την τρίτη θέση ενώ ουσιαστικά θεωρείται απ’όλους ο νικητής. Αυτό φάνηκε και από την αποδοχή του κόσμου στα πρώτα Mad Video Music Awards ένα μήνα αργότερα όπου τραγουδάει το “Shake It” και ο κόσμος παραληρεί. Την ίδια βραδιά κερδίζει το βραβείο πιο Sexy Εμφάνισης για το Video Clip “Πες της” ενώ για το ίδιο Video Clip βραβεύεται και ο σκηνοθέτης Xavier Gens στην κατηγορία καλύτερης σκηνοθεσίας.

Το 2007 αποτελεί μία πλούσια χρονιά για τον Σάκη Ρουβά. Ξεκινάει γυρίσματα της πρώτης του ταινίας «Alter Ego» μίας από τις πιο ακριβές παραγωγές από την Village Roadshow. Η ταινία βγαίνει στους κινηματογράφους αρχές Μαΐου και κερδίζει αμέσως τις καρδιές όλων.

Η φετινή σεζόν αρχίζει με την παρουσίαση του x-factor και αναμένεται να τελειώσει με τη δεύτερη εκπροσώπηση για την Ελλάδα στη Eurovision, στη Μόσχα. Η πρώτη θέση θεωρείται σίγουρη!

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ τον σε θρυλικές ερμηνείες:

1.Παρ'τα


2.Θέλω να Κοιτάω


3.Θέλεις ή δε Θέλεις?


4.Μην Αντιστέκεσαι


5.Το Ξέρω Είσαι Μόνη


6.Πού και Πότε


7.Δεν Έχει Σίδερα


8.Έλα Μου (Ύμνος!)


9.Υπήρχες Πάντα


10.Ξανά


11.Άντεξα


11.Κάνουμε Όνειρα


12.Αίμα, Δάκρυα και Ιδρώτας


13.Disco Girl


14.Σ'έχω Ερωτευτεί


15.Να Μ'αγαπάς


16.Όλα καλά


17.Υπάρχει Αγάπη Εδώ (18)


18.Όλα Γύρω Σου Γυρίζουν


19.Ήρθες


20.Shake It

21.This Is Our Night

5 σχόλια: