Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Nick reveals his thoughts: Έλα ρε να κάνουμε κόμμα...

Έλα ρε να κάνουμε κόμμα! Που να μην ακολουθεί ούτε τη δεξία, ούτε την αριστερή γραμμή, αλλά τη ΣΩΣΤΗ γραμμή! Αυτή που είναι υπέρ των δικαιωμάτων του πολίτη, που φορολογείται και ψηφίζει. Αυτή που είναι ευθεία χωρίς παρακλάδια και πλάγιες οδούς. Αυτή που τρυπάει βουνά και περνάει ποτάμια αντί να αλλάξει πορεία.

Έλα ρε να κάνουμε κόμμα! Που τα στελέχη του θα φοράνε τζιν παντελόνια και μακό μπλουζάκια και όχι αρμάνι κοστούμια και πανάκριβες γραβάτες. Που ο λόγος τους δε θα είναι ξύλινος και ακαταλαβίστικος αλλά καθημερινός και κατανοητός. Στελέχη που θα τα λένε έξω από τα δόντια, που θα λένε την αλήθεια και όχι ό,τι πρέπει να πουν. Που θα ρίχνουν και το μπινελίκι τους που και που. Που δε θα κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους.

Έλα ρε να κάνουμε κόμμα! Που δε θα δέρνει αγρότες, φοιτητές και συνταξιούχους. Που δε θα κάνει τα στραβά μάτια μπροστά στα εγκλήματα της αστυνομίας. Που θα χρησιμοποιεί τους υπερβολικά πολλούς αστυνομικούς που διαθέτει για να προστατεύουν τον πολίτη και όχι για να τα παίρνουν από τους νονούς της νύχτας και τους εμπόρους ναρκωτικών.

Έλα ρε να κάνουμε κόμμα! Που δε θα κάνει ρουσφέτια. Που δε θα βάζει υιούς στην αεροπορία και κόρες στο δημόσιο για να πάρει ψήφους. Που δε θα κουκουλώνει θέματα και δε θα λαδώνει τον Τύπο για να καλύψει ατασθαλίες. Που δε θα παραγράφει αδικήματα και δε θα πατάει επί πτωμάτων.

Έλα ρε να κάνουμε κόμμα! Που θα δίνει λεφτά στους φτωχούς και όχι στις τράπεζες σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Που οι φόροι που συλλέγει θα γίνονται έργα και επιδόματα και όχι βίλες στη Μύκονο και λογαριασμοί στην Ελβετία. Που δε θα στρώνει κώλο στους Αμερικάνους και δε θα κάνει την πάπια στις προκλήσεις των Τούρκων. Που θα χρηματοδοτεί την παιδεία και δε θα κλείνει πανεμιστήμια. Που θα φτιάχνει νοσοκομεία και θα καταργήσει τα ράντζα. Που δε θα αφήνει αυτούς που δεν έχουν να πεθαίνουν κάνοντας τα στραβά μάτια.

Έλα ρε να κάνουμε κόμμα! Ένα κόμμα αξιοκρατίας! Που τις θέσεις θα τις παίρνουν οι ικανοί και όχι οι γνωστοί των γνωστών. Που για να επιβιώσεις δε θα χρειάζεται να είσαι λαμόγιο, ύπουλος και πονηρός. Που η κομπίνα δε θα είναι μαγκιά αλλά θα καταδικάζεται. Που θα επιβραβεύει τους αξιόλογους και τους εργατικούς.

Έλα ρε να κάνουμε κόμμα! Που πρώτα θα κάνει και μετά θα μιλάει. Που δε θα υπόσχεται λαγούς και πετραχίλια. Που δε θα δίνει πριν τις εκλογές και μετά θα τα παίρνει πίσω εκατονταπλάσια! Που σκοπός του δε θα είναι τα ψηφαλάκια αλλά η ευημερία αυτού εδώ του τόπου και των ανθρώπων του.

Έλα ρε να κάνουμε κόμμα! Που ο αρχηγός του θα φαίνεται που και που και δε θα μένει σε καταφύγιο 100 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης. Που στη πρώτη κρίση δε θα τρέχουν όλοι να χωθούν ούτε θα μιλάνε για ασύμμετρες απειλές. Που οι υπουργοί και οι υφυπουργοί δε θα παραιτούνται στα δύσκολα αλλά θα δίνουν λύσεις και θα τα ξεπερνάνε. Που θα αναγνωρίζουν τα λάθη τους και δε θα έχουν κάνει τέχνη την υπεκφυγή.

Έλα ρε να κάνουμε κόμμα! Που εκτός των άλλων δε θα πιστεύει σε σφυροδρέπανα και σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Που σκοπός του δε θα είναι να βγούμε από την ευρωπαική ένωση, ούτε να φτάσουμε τις άλλες ευρωπαικές χώρες αλλά να γίνουμε πρότυπο για αυτές. Που δε θα σου φέρνει τον χεσμένο πρόσφυγα κάτω από το σπίτι σου, και δε θα διαμαρτύρεται στις παρελάσεις. Που δε θα στρατολογεί αμόρφωτες σουξετζούδες και δε θα σε πληρώνει για να πεις την αλήθεια. Που το γνωστότερο του σύνθημα δε θα απευθύνεται σε χαμένους ηγέτες των οποίων οι μουστακοφόροι απόγονοι έχουν γίνει περίγελλα και προσφωνούνται με το υποκοριστικό τους.

Έλα ρε να κάνουμε κόμμα! Που να ξανακάνει τους έλληνες ΈΛΛΗΝΕΣ! Που να αποβάλει την καχυποψία, τη μιζέρια, και τα 400 χρόνια σκλαβιάς από πάνω τους! Που να τους θυμίσει το μεγαλείο αυτού του λαού! Την εξυπνάδα και την εφευρετικότητα του! Την επιμονή και τη φιλοφοφία του! Τα ιδανικά και τις αξίες του!

Αλλά, γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά ρε? Πιο εύκολο δεν είναι να μην κάνουμε τίποτα?

Εξάλλου ποιός μαλάκας θα ψήφιζε ένα τέτοιο κόμμα...

Το παραπάνω κείμενο το έγραψα με αφορμή τα τραγελαφικά γεγονότα των τελευταίων ετών...

8 σχόλια:

  1. Δεν εχω λογια.. Ουτε εχω να συμπληρωσω κατι.. Μπραβο και παλι μπραβο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γαμάτο το αρθράκι...
    Το ακριβώς αντίθετο αντιπροσωπεύει την ελληνική πραγματικότητα.

    Έστω και μία παράγραφος να ίσχυε καλά θα ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ένα θα πω ... καταπληκτικό άρθρο ... !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ!!!
    ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΛΩΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ....
    ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΙΤΣΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΜΕΡΣΕΝΤΑΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΛΙΔΑΤΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρε συ θα μας τρελανεις? απο τη μια εχεις Χ-FACTOR κι απο την λες για πολιτικη?? Σε περιμενω το πασχα με το τρακτερ για πορεια στην Ελευθεριας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. για αυτο λέγεται ρε το'να τ'άλλο. επειδή έχει και από το ένα και απο το άλλο! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ..καλά τα λες αλλά μη τα φωνάζεις..
    ..θα σε χαρακτηρίσουνε..
    ..θα σου πούνε ότι δεν είσαι πολλίτικλυ κορρέκτ γιατί δεν ακολουθείς κάτι..κάποια γραμμένη σε βιβλίο ιδεολογία..
    ..θα σου πούνε και οι μεν και οι δεν ότι επειδή δεν είσαι απ' αυτούς είσαι απ' τους άλλους..
    ..θα σε πούνε φασίστα οι μεν και αναρχικό οι δε..
    ..τελικά δεν θα σου δώσουν καν σημασία γιατί δεν θα χουν συμφέρον..
    ..άσε που θα πρέπει να εφεύρεις και κάποιο νέο εργαλείο που να χαράσει απ αυτή την "ΣΩΣΤΗ γραμμή" όπως την αποκαλείς..γιατί τα υπάρχοντα αποδεδειγμένα χάνουνε σε ακρίβεια και άμα θες σ δίνω και λινκ για την θεωρία σφαλμάτων(λολ)..
    ..τελικά η καλύτερη λύση είναι να βάλεις τζατζίκι στο σουβλάκι σου για να κατέβει πιο εύκολα..:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή