Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Απόβαση στον Πειραία!

Είδατε όλοι τι έγινε σήμερα... Και για όσους δεν είδαν αναφέρω με συντομία ότι αγρότες από την Κρήτη, με αφορμή το γεγονός ότι η κυβέρνηση μοίρασε το ποσό των 500M ευρώ μόνο στους συναδέλφους τους από την υπόλοιπη Ελλάδα αγνοώντας προκλητικά τους συντοπίτες μου, μπήκαν με τα τρακτέρ στο Festos Palace και ανέβηκαν στον Πειραιά. Στόχος τους? Το αυτονόητο! Να πάνε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και να διαμαρτηρηθούν! Ό,τι ακριβώς δηλαδή έπρεπε να κάνουν όλοι αυτοί οι αγρότες που τόσες μέρες κλείνανε τις εθνικές οδούς και εμπόδιζαν τον απλό Έλληνα πολίτη να πάει στη δουλειά του.

Τί τους περίμενε όμως στο λιμάνι? Κλούβες των ματ που είχαν σχηματίσει κλοιό έξω από το καράβι προκειμένου να μην τους αφήσουν να κατέβουν στον Πειραιά, και ματατζήδες που τους πετούσαν χημικά μέσα στα μούτρα και τους ξυλοκοπούσαν! Τους αγρότες! Όχι τους κουκουλοφόρους! Μετά λοιπόν τους φοιτητές, τους μαθητές, τους καθηγητές και τους συνταξιούχους, σειρά έχουν οι αγρότες! Έτσι για να ξεμουδιάζουν μωρέ και λίγο τα ένστολα παληκάρια αυτής της χώρας...

Και ενώ παρακολουθούσα όλα αυτά στην τηλεόραση και έκανα υπομονή, βγήκαν οι πολιτικοί και άρχισαν να μιλάνε. Τότε ήταν που έφυγε το πιάτο με τα corn-flakes και έκανε τον τοίχο άχρηστο!

Μα πώς να αντέξω στο άκουσμα ότι ενώ ο εισαγγελέας έδωσε άδεια να κατέβουν οι αγρότες με τα τρακτέρ οι ματατζήδες δεν τους άφησαν?!? Που είναι η δημοκρατία? Που είναι οι νόμοι? Πάμε με τα καλά μας πια? Μήπως έχουμε δικτακτορία και δε μας το λένε? Ο απαράδεκτος και γελοιότατος αγαπητός κύριος Μαρκογιαννάκης έχει κρυφτεί! Άκουγα από τον ομοιό του κύριο Μαντούβαλο να λέει ότι είχανε εξηγήσει στους αγρότες ότι αν έρθουν με τρακτέρ δε θα τους αφήσουν να διαδηλώσουν! Αν θέλουν λέει επιτρέπεται μόνο πεζοί. Και μάλιστα (άκουσον-ακουσον) σα δικαιολογία ανέφερε ότι τα dieselοκίνητα τρακτέρ θα μολύνουν το περιβάλλον!!! Το περιβάλλον της καθαρότερης πόλης της Ευρώπης! Της Αθηνούλας μας! Της ίδιας πόλης που πριν μία εβδομάδα ο δήμαρχος έδωσε άδεια να μετατρέψουν ένα πάρκο σε πάρκινγκ! Σιγά τη διαφορά θα μου πεις! Βγάζει το ο βάζεις ινγκ και δε σε παίρνει και κανείς χαμπάρι! Πώς θα κατέβετε ρε στην Κρήτη? Ποιός σας ψηφίζει για να είστε εκεί που είστε?

Και για να γίνω και πιο συγκεκριμένος, μια και τυχαίνει να είμαι από την Κρήτη, ώς πότε αυτό το νησί θα συμβάλει τα μεγίστα ώστε να γεμίζουν τα ταμεία του κράτους (δηλαδή οι τσέπες των πολιτικών) και δε θα παίρνει τίποτα πίσω? Ως πότε τα έσοδα από τον τουρισμό, τη ναυτιλία και την γεωργία θα φεύγουν από το νησί και θα πηγαίνουν σε κάθε καρυδιάς γεφύρι και αυτοκινητόδρομο? Ως πότε θα γράφουν αυτόν τον κόσμο επειδή οι άνθρωποι του είναι γεναιόδωροι και λένε "άσε μωρέ δεν πειράζει"? Και δε φταίει ότι η Κρήτη είναι πράσινη, γιατί και οι προηγούμενοι τα ίδια έκαναν! Αλλά μην ξεχνάτε ότι εκτός από γεναιόδωροι οι Κρητικοί είναι και οξύθυμοι και νευρικοί! Τόσο νευρικοί που πολλές φορές κουζουλένονται! Και το 2012 δεν είναι μακριά...

1 σχόλιο:

  1. Η κατάσταση φυικά απαράδεκτη. Για ακόμα μια φορά, η κυβέρνηση έδειξε ποιο είναι το πρόσωπό της.

    Κάπου ανέφερες δημοκρατία. Ποια δημοκρατία? Κάθε μέρα φαίνεται οτι ξεχνάνε γιατί είναι εκεί που είναι.

    Αν και διαφωνείς με αυτό που έκαναν οι αγρότες της υπόλοιπης ελλάδας, τελικά όπως φαίνεται είχε αποτέλεσμα. Δεν διαφωνώ οτι η κίνηση των αγροτών ήταν πιο λογική και πιο σωστή.

    Αλλά όπως φαίνεται αν δεν τους τρομοκρατήσεις δεν βλέπεις άσπρη μέρα.

    Είναι ίσως η χειρότερη κυβέρνηση που έχει περάσει. Εκεί που λες πως δεν θα τα κάνει χειρότερα, σε περιμένει μια kinder έκπληξη με μια @#@#@ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή