Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Πέθανε ο Michael Jackson! :(

Ο Θρήνος σε όλο τον καλλιτεχνικό και μη κόσμο είναι μεγάλος, αφού πριν λίγο ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ pop star όλων των εποχών έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 50 ετών. Η αιτία σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες είναι ανακοπή καρδιάς, αλλά πολλοί μιλούν και για καρκίνο του δέρματος. Πραγματικά κρίμα για έναν εκπληκτικό καλλιτέχνη ,που αν και προκάλεσε πολλές φορές, προσέφερε πάρα πολλά στην παγκόσμια μουσική. Ακολουθεί ένα μικρό αφιέρωμα για μία τεράστια καριέρα:

Ο Μάικλ Τζόζεφ Τζάκσον, όπως ήταν το πλήρες όνομα του γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου του 1958 στο Γκάρι της Ιντιάνα.

Άρχισε την καριέρα του ως τραγουδιστής με το συγκρότημα Jackson 5 στα τέλη της δεκαετίας του '60 και στις αρχές της επόμενης δεκαετίας του 60 και, το 1971 ξεκίνησε τις πρώτες σόλο ηχογραφήσεις του. Ο Τζάκσον άρχισε ουσιαστικά τη σόλο σταδιοδρομία του το 1979 με τον δίσκο Off the Wall και από τότε, ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους εμπορικά καλλιτέχνες στην ιστορία της μουσικής.

Ο δίσκος Thriller του 1982 κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σε πωλήσεις δίσκου στην ιστορία, και παραμένει έως σήμερα το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει 104 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως σύμφωνα με το Guinness World Records. Έμεινε στην κορυφή του Billboard album chart για 37 εβδομάδες, κέρδισε 7 βραβεία Grammy και 7 τραγούδια του ανέβηκαν στο top-10. Εκτός από τα άλμπουμ του, ο Τζάκσον κατέχει επίσης 13 νούμερο ένα τραγούδια στον πίνακα με τα 100 δημοφιλέστερα τραγούδια του περιοδικού Billboard, συμπεριλαμβανόμενων των «Don't Stop 'Til You Get Enough», «Rock With You», «Billie Jean», και «Beat It» καθώς και επιπλέον τέσσερα τραγούδια με τους Jackson 5. Οι ιδιαίτερες χορευτικές του κινήσεις (βλπ moonwalk), τα βίντεο κλιπ, και η ποπ εμφάνισή του έχουν εμπνεύσει και έχουν επηρεάσει πολλούς σημερινούς τραγουδιστές, όπως οι Usher, Beyoncé Knowles, Omarion και Justin Timberlake μεταξύ άλλων. Είναι ευρέως γνωστός ως «Βασιλιάς της Ποπ».

Από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του 90, η προσωπική ζωή του Τζάκσον απασχόλησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ειδικότερα μια δικαστική διαμάχη βάσει κατηγοριών εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση παιδιών, η οποία οδήγησε τελικά σε αθώωσή του το 2005 ενώ σε όλη την καριέρα του τον ακολουθούσε η εμμονή του να αποκτήσει λευκό δέρμα.

Ορίστε και κάποιες από τις αξέχαστες επιτυχίες του:

Billie Jean

Smooth Criminal

Thriller


Dangerous


Beat It

Special thanks to troktiko.blogspot.com!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου